Sponzori izložbe fotografija FotoBiH 2019

Ovim putem zahvaljujemo se sponzorima koji su podržali realizaciju izložbe: Sparkasse bank dd Sarajevo, Oaza doo Tešanj, Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo i Historijski muzej BiH.

Izložba fotografija Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH “FotoBiH 2019”

Izuzetno nam je zadovoljstvo pozvati Vas da prisustvujete izložbi odabranih radova bosanskohercegovačke fotograije pod nazivom „FotoBiH 2019“. Izložba će se održati 19 oktobra 2019. godine u prostorijama Historijskog muzeja BiH u Sarajevu sa početkom u 18 sati. Izložba će biti otvorena do 24. oktobra 2019.

Događaj će u organizaciji Foto-video kluba Valter (FVK Valter) i Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH  (AUF BiH) okupiti izlagače iz 7 klubova iz cijele zemlje, te izložiti 50 originalnih fotografija. Radovi su selektovani na osnovu ocjena sudije Milorada Kašćelana MFAUFBiH, EFIAP.

Djela koja će posjetioci moći vidjeti su podijeljena u dvije kategorije – monohrom i kolor i rezultat su rada i truda kako profesionalnih fotografa, tako i entuzijasta, zaljubljenika u ovu umjetničku formu.

Izložbu su podržali: Sparkasse bank dd Sarajevo, Oaza doo Tešanj, Zaštićena priorodna područja Kantona Sarajevo i Historijski muzej BiH u Sarajevu.

Najbolji izabrani radovi će biti prigodno nagrađeni.

Iskreno se radujemo Vašem dolasku.

POZIV NA 10. KLUPSKU IZLOŽBU

Pozivamo Vas na otvaranje jubilarne desete klupske izložbe Foto-video kluba “Valter” koja će se održati 13. aprila 2019. godine u Foto Galeriji Jelićeva u Sarajevu sa početkom u 19 sati. Izložba će biti otovrena mjeces dana od dana otvorenja.

FVK „Valter“ u ovoj godini obilježava deset godina postojanja i kao klub ostvario je značajne rezultate u svim žanrovima fotografije, učestvovao je na državnim i međudržavnim takmičenjima, organizovao tematske i humanitarne izložbe fotografija, kao i u edukaciji postojećih i novih amatera fotografa.

Izložba predstavlja retrospektivu deset godina rada profesionalnih fotografa i entuzijasta. Na izložbi će biti izloženo 20 radova 11 autora, članova udruženja.

Autori fotografija su: Amir Čengić, Edis Halimanović, Goran Turković, Kemal Bećirević, Kenan Spaho, Mirna Dervišević, Muhamed Borović, Sead Šašivarević, Senad Tahmaz, Srđan Dunđerović i Zenir Šuko.

Selektiranje fotografija za izložbu su izvršili ugledni bosanskohercegovački fotografi Mladen Pikulić i Dženat Dreković.

Nadamo se da ćete biti u prilici da prisustvujete događaju i samim tim ga uveličate.

POZIV NA 9. KLUPSKU IZLOŽBU

Pozivamo Vas na otvaranje devete klupske izložbe Foto-video kluba “Valter” koja će se održati 20. decembra 2018. godine u prostorijama Historijskog muzeja u Sarajevu sa početkom u 18 sati. Izložba će biti otvorena sedam dana od dana otvorenja.

Na izložbi će biti izloženo 31 rad 14 autora, članova udruženja. U njenom sklopu će biti dodijeljene nagrade i pohvale autorima za najbolje fotografije.

Autori fotografija su: Amir Čengić, Edis Halimanović, Goran Turković, Mehmed Skopljak, Mirna Dervišević, Mirza Hadžisulejmanović, Sead Šašivarević, Kemal Bećirević, Kenan Spaho, Muhamed Borović, Ognjen Levi, Senad Tahmaz, Srđan Dunđerović i Zenir Šuko.

Izbor fotografija nije bio nimalo lak posao kada se uzme u obzir da je na selektiranje dospjelo 96 radova na dvije teme slobodna i voda. Selektiranje fotografija za izložbu je izvršio Dragan Prole EFIAP/p, MF AUFBiH.

Nadamo se da ćete biti u prilici da prisustvujete događaju i samim tim ga uveličate.

POZIV NA IZLOŽBU FOTOGRAFIJA POD NAZIVOM BOSANSKOHERCEGOVAČKA BAŠTINA

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe Foto-video kluba “Valter” koja će se održati 13. septembra 2018. godine pod nazivom "Bosanskohercegovačka baština" u prostorijama Bošnjačkog instituta u Sarajevu sa početkom u 19 sati. Izložba će biti otvorena do 28. septembra 2018.

Na izložbi će biti izloženo 32 rada 14 autora, članova udruženja.

Nadamo se da ćete biti u prilici da prisustvujete događaju i samim tim ga uveličate.

POZIV NA 8. KLUPSKU IZLOŽBU

Pozivamo Vas na otvaranje osme klupske izložbe Foto-video kluba “Valter” koja će se održati 2. aprila 2018. godine u prostorijama Historijskog muzeja u Sarajevu sa početkom u 18 sati. Izložba će biti otvorena pet dana od dana otvorenja.

Na izložbi će biti izloženo 40 radova 12 autora, članova udruženja. U njenom sklopu će biti dodijeljene nagrade i pohvale autorima za najbolje fotografije. Radovi su rezultat višegodišnjeg bavljenja ovom disciplinom grupe profesionalnih fotografa i entuzijasta.

Autori fotografija su: Admir Dervišević, Goran Turković, Kemal Bečirević, Kenan Spaho, Kerim Oručević, Mehmed Skopljak, Mirna Dervišević, Muhamed Borović, Sead Šašivarević, Senad Tahmaz, Srđan Dunđerović i Zenir Šuko.

Izbor fotografija nije bio nimalo lak posao kada se uzme u obzir da je na selektiranje dospjelo 60 radova na dvije teme slobodna i arhitektura. Selektiranje fotografija za izložbu je izvršio Samir Zahirović fotograf zvanja F1.

Nadamo se da ćete biti u prilici da prisustvujete događaju i samim tim ga uveličate.

Podijeli na fejsu!