DRUGA SAMOSTALNA IZLOŽBA SENADA TAHMAZA

Izložba fotografija "Ulični fragmenti" autora Senada Tahmaza člana Foto-video kluba "Valter" otvorena je u subotu 19. novembra u prostorijama Fondacije "Izvor za bolji život" u Sarajevu, povodom američkog praznika Dana zahvalnosti.

Izloženo je 40 radova kod kojih je akcenat na uličnoj fotografiji i prikazuje ljude u svakodnevnim situacijama.

Tahmaz je istakao da su fotografije nastale u proteklih osam godina u Sarajevu, Atini, Istanbulu i drugim gradovima koje je posjetio.

Pozvao je sve ljubitelje fotografije i umjetnosti da pogledaju izložbu i vide nešto drugačije od onoga što se objavljuje svakodnevno na portalima i društvenim mrežama.

Izložba je otvorena do 3. decembra u prostorijama Fondacije u ulici Štrosmajerova broj 6 svakim danom osim nedjeljom od 11 do 18 sati, ulaz je besplatan.

Katalog izložbe možete pogledati na linku https://issuu.com/photosenad/docs/ii_sif_senad_tahmaz_katalog

POZIV NA 7. KLUPSKU IZLOŽBU

Pozivamo Vas na otvaranje sedme klupske izložbe Foto-video kluba “Valter” koja će se održati 17 novembra 2016. godine u galeriji “BlackBox” u Sarajevu sa početkom u 19 sati. Izložba će biti otvorena sedam dana od dana otvorenja.

Na izložbi će biti izloženo 40 radova 12 autora, članova udruženja. U njenom sklopu će biti dodijeljene nagrade i pohvale autorima za najbolje fotografije. Radovi su rezultat višegodišnjeg bavljenja ovom disciplinom grupe profesionalnih fotografa i entuzijasta.

Autori fotografija su: Admir Dervišević, Eldin Hasanagić, Goran Turković, Igor Isanović, Kerim Oručević, Mehmed Skopljak, Mirna Dervišević, Muhamed Borović, Senad Tahmaz, Srđan Dunđerović, Tajib Žunić i Zenir Šuko.

Izbor fotografija nije bio nimalo lak posao kada se doda da je na selektiranje dospjelo 95 radova. Selektiranje fotografija za izložbu je izvršio Mirsad Mujanović, član Međunarodne federacije fotografske umjetnosti (FIAP) sa titulom Artist FIAP, majstor fotografije Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH.

Sedmu po redu izložbu Foto-video kluba „Valter“ Sarajevo podržali su Info Studio d.o.o. Sarajevo, Emerging Markets Consultants Sarajevo i Stroping d.o.o.

Nadamo se da ćete biti u prilici da prisustvujete događaju i samim tim ga uveličate.

POZIV NA 6. KLUPSKU IZLOŽBU

Pozivamo Vas na otvaranje šeste klupske izložbe Foto-video kluba “Valter” koja će se održati 17 decembra 2015. godine u galeriji “BlackBox” u Sarajevu sa početkom u 19 sati. Izložba će biti otvorena sedam dana od dana otvorenja.

Na izložbi će biti izloženo 30 radova 15 autora, članova udruženja. U njenom sklopu će biti dodijeljene nagrade i pohvale autorima za najbolje fotografije. Radovi su rezultat višegodišnjeg bavljenja ovom disciplinom grupe profesionalnih fotografa i entuzijasta.

Autori fotografija su: Admir Dervišević, Alma Mujanović, Edis Halimanović, Eldin Hasanagić, Goran Turković, Kenan Spaho, Mehmed Skopljak, Mirna Dervišević, Muhamed Borović, Selma Hašimbegović, Senad Tahmaz, Srđan Dunđerović, Sulejman Omerbašić, Tajib Žunić i Zenir Šuko.

Izbor fotografija nije bio nimalo lak posao kada se doda da je na selektiranje dospjelo 90 radova. Selektiranje fotografija za izložbu je izvršio Ozren Božanović, član Međunarodne federacije fotografske umjetnosti (FIAP) sa titulom Artist FIAP, te kandidat majstora fotografije Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH.

Izložba fotografija Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH “FotoBiH 2015”

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH (AUFBiH) “FotoBiH 2015” u organizaciji Foto-video kluba “Valter” koja će se održati 3 decembra 2015. godine u galeriji “BlackBox” u Sarajevu sa početkom u 19 sati. Izložba FotoBiH se ponovo održava u Sarajevu nakon deset godina i do sada je bila tradicionalno održavana širom Bosne i Hercegovine.

Na izložbi će biti izloženi radovi fotografa iz devet klubova iz cijele zemlje, te jednog samostalnog autora. Žiri u sastavu Ozren Božanović MFAUFBiH, EFIAP, Siniša Skenderija MFAUFBiH, AFIAP i Milorad Kašćelan MFAUFBiH, EFIAP je odabrao najbolje radove fotografa profesionalaca, ali i fotografa entuzijasta u kolor i monokrom kategorijama. Posjetioci će imati priliku da vide izuzetna djela autora sa višegodišnjim iskustvom u bavljenju fotografijom kao zanimanjem ili umjetnošću.

Na izložbi će biti uručene nagrade i pohvale autorima sa istaknutim djelima.

Nadamo se da ćete biti u prilici da prisustvujete događaju i samim tim ga uveličate.


FVK VALTER OSVOJIO DRUGO MJESTO NA KONKURSU ZA NAJAKTIVNIJI KLUB U BiH U 2014.

Asocijacija za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine proglasila je Foto-video klub "Valter" Sarajevo za drugi najaktivniji klub u Bosni i Hercegovini u 2014. godini.

IZLOŽBA KURSISTA POČETNOG KURSA FOTOGRAFIJE

Nakon uspješno završenog početnog kursa fotografije, 29.01.2015 u prostorijama SPKD „Prosvjeta“ Sarajevo, otvorena je izložba polaznika kursa. Kurs je organizovao Foto–video klub ''Valter'' Sarajevo u saradnji sa SPKD ''Prosvjeta'' Sarajevo uz podršku Opštine Centar Sarajevo. Na izložbi je predstavljeno 9 autora sa 30 fotografija. Selekciju radova uradio je Sulejman Omerbašić.

Podijeli na fejsu!