KURS DIGITALNE FOTOGRAFIJE

Foto-video klub "Valter" u saradnji sa Srpskim prosvjetnim kulturnim društvom "Prosvjeta" (SPKD Prosvjeta) Sarajevo i uz podršku Općine Centar Sarajevo organizuje besplatan kurs digitalne fotografije. Kurs je namijenjen onima koji žele da nauče osnove fotografije, kao i praktično stvaranje kreativnih fotografija.

Početak kursa je 21 novembar 2014. godine. Kurs će trajati 5 sedmica i održavati će se svakog utorka i petka u 19 h u prostorijama SPKD "Prosvjeta", a mogu ga pohađati svi članovi ovog društva koji su platili godišnju članarinu (30 KM za zaposlene i 15 KM za nezaposlene). Više informacija možete dobiti ukoliko uputite upit na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , a prijave na kurs podnosite putem telefona 033 444-230 ili lično u prostorijama SPKD "Prosvjeta" u ulici Sime Milutinovića-Sarajlije 1 u Sarajevu od 11 do 15 časova.

Na ovom kursu polaznici će steći teoretske osnove, upoznati se sa osnovnim stilovima fotografije, imati priliku fotografisati primjenjujući nova saznanja, te analizirati napravljene fotografije. Polaznici trebaju imati foto aparate s obzirom da će naglasak biti na vježbama i praksi sa minimumom teoretskog gradiva.

IZLOŽBA "TRI LJUBAVI VALTERA"

U organizaciji Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine, Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja i Foto-video kluba „Valter“, u utorak, 28. oktobra 2014. godine, s početkom u 18 sati, u prostorijama Historijskog muzeja BiH, bit će otvorena izložba fotografija pod nazivom „Tri ljubavi Valtera“. Izložbu postavlja Foto-video klub „Valter“ iz Sarajeva u sklopu internog konkursa za članove, a tema su zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo – Bijambare, Skakavac i Vrelo Bosne. Izložbu je finansirala KJU za zaštićena prirodna područja, koja je ujedno i upravitelj tih područja.

Ugledni članovi žirija Toše Mitaševski i Esad Hadžihasanović od brojnih pristiglih fotografija odabrali su njih četrdeset koje u pravoj mjeri prikazuju svu ljepotu i osobenost ovih zaštićenih područja u različitim godišnjim dobima. Izložba je prodajnog karaktera, a posjetioci kupovinom nekih od fotografija pomažu radu Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate i medijski popratite ovaj događaj. Izložba je otvorena do 10. novembra.

HUMANITARNA IZLOŽBA

Pozivamo Vas na otvorenje 2. humanitarne izložbe Foto - video kluba Valter, koje će se održati 18.04.2014. g. u galeriji BlackBox, ul. Vrazova br. 5 sa početkom u 19 h.

Umjetničke fotografije, sa motivima bosanskohercegovačke prirode i drugih motiva, moći će te da kupite po cijeni od 100 KM (printane na kvalitetnom papiru veličine 50 x 40, uramljene sa antirefleksnim staklom, te spremne za dekoraciju poslovnog ili životnog prostora).

Sav prihod od prodaje je namijenjen za izgradnju roditeljske kuće za smještaj djece oboljele od raka i njihovih roditelja, pri Pedijatrijskoj klinici KCU u Sarajevu.

Autori fotografija: Abdulah Pejkić, Admir Dervišević, Alma Mujanović, Eldin Hasanagić, Mirna Dervišević, Muhamed Borović, Selma Hašimbegović, Sulejman Omerbašić, Zenir Šuko

HUMANITARNA IZLOŽBA

Foto-video klub ''Valter'' organizira izložbu fotografija humanitarnog karaktera koja će se održati u skorije vrijeme. Svi prihodi od kupljenih fotografija bit će namijenjeni udruženju ''Srce za djecu oboljelu od raka''. Posjetioci izložbe će moći kupiti fotografije a prikupljena sredstva od prodaje će biti proslijeđena za izgradnju roditeljske kuće na Jezeru u sklopu Klinike za pedijatriju. S toga pomozimo mališanima da imaju bolje uslove u teškim trenutcima.

SULEJMAN OMERBAŠIĆ OSVOJIO ''GRAND PRIX''

Na festivalu ''Fotografija godine BiH 2013'' član Foto-video kluba ''Valter'' Sulejman Omerbašić osvojio je nagradu za pobjedničku fotografiju u dvije kategorije ''Primijenjena'' i ''Press''. Članovi čije fotografije su također prošle selekciju na festivalu su Edis Halimanović i Eldin Hasanagić. Čestitke Valterovcima!

photo by Admir Dervišević

KURS DIGITALNE FOTOGRAFIJE

Nakon uspješno završenog kursa fotografije, 23.01.2014 u prostorijama SPKD „Prosvjeta“ Sarajevo, otvorena je izložba polaznika kursa. Kurs je organizovao Foto–video klub ''Valter'' Sarajevo u saradnji sa SPKD ''Prosvjeta'' Sarajevo uz podršku Opštine Centar Sarajevo. Na izložbi je predstavljeno 14 mladih autora sa 28 fotografija. Izlagači su: Belma Arnautović, Bernarda Nosse, Dušan Kostić, Zerina Rahić, Tina Franjić, Taida Jašarević, Siniša Pranjić, Nina Mijatović, Mirza Šerić, Merima Pašić, Ljiljana Miljanović, Lejla Hasandedić, Lamija Medošević i Esma Kosumi. Selekciju radova birali su predavači: Džafer Tanović, Muhamed Borović, Zenir Šuko, Eldin Hasanagić i Sulejman Omerbašić.

Podijeli na fejsu!