KURS DIGITALNE FOTOGRAFIJE

Nakon uspješno završenog kursa fotografije, 23.01.2014 u prostorijama SPKD „Prosvjeta“ Sarajevo, otvorena je izložba polaznika kursa. Kurs je organizovao Foto–video klub ''Valter'' Sarajevo u saradnji sa SPKD ''Prosvjeta'' Sarajevo uz podršku Opštine Centar Sarajevo. Na izložbi je predstavljeno 14 mladih autora sa 28 fotografija. Izlagači su: Belma Arnautović, Bernarda Nosse, Dušan Kostić, Zerina Rahić, Tina Franjić, Taida Jašarević, Siniša Pranjić, Nina Mijatović, Mirza Šerić, Merima Pašić, Ljiljana Miljanović, Lejla Hasandedić, Lamija Medošević i Esma Kosumi. Selekciju radova birali su predavači: Džafer Tanović, Muhamed Borović, Zenir Šuko, Eldin Hasanagić i Sulejman Omerbašić.

POZIV NA 4. KLUPSKU IZLOŽBU

Pozivamo Vas da posjetite otvaranje 4. klupske izložbe UFVK "Valter" koje će se održati 03.10.2013 s početkom u 19:00 sati u izložbenom prostoru galerije "BlackBox" u ulici Vrazova br. 5. Izložba traje do 10.10.2013.


Na izložbi će biti izloženo 30 radova od 17 autora, članova udruženja. Autori fotografija su: Amir Dervišević, Denis Dobardžić, Džafer Tanović, Edis Halimanović, Edis Muratović, Eldin Hasanagić, Kenan Spaho, Mehmed Skopljak, Mirna Dervišević, Muhamed Borović, Predrag Savković, Sandra Agatić, Selma Hašimbegović, Senad Tatić, Sulejman Omerbašić, Tajib Žunić i Zenir Šuko. Selektor izložbe je kandidat majstora fotografije Tošo Mitaševski.

ZENIR ŠUKO FOTOGRAF PRVE KLASE

FVK Valter je bogatiji za još jednog člana koji nosi zvanje ¨Fotograf prve klase˝ F1AUFBIH

Iskrene čestitke g. Šuki od svih članova kluba


u nastaku prenosimo tekst Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH:

Umjetnički savjet Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH  na sjednici održanoj 06. juna 2013. godine u Zenici, razmatrao je prispjele zahtjeve za dodjelu zvanja, te prema Statutu AUF BiH, te Pravilniku o dodijeli zvanja i Pravilniku o učešću na izložbama  donio sljedeću

ODLUKU

Dodjeljuje se zvanje majstora fotografije AUFBiH :

Siniši Skenderiji iz Viteza

Dodjeljuje se zvanje fotograf I klase AUFBiH sljedećim kandidatima :

Miroslav Mišić Doboj
Siniša Plavšić Banja Luka
Dejan Đurić Banja Luka
Senad Tahmaz Sarajevo
Zenir Šuko Sarajevo
Nihad Arnautović Travnik
Ema Mujanović Travnik
Ajbar Mujanović Travnik
Gordana Skenderija Vitez

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, te imenovani stiču pravo da uz svoje ime i prezime stave i naziv zvanja. Uručivanje plaketa i diploma izvršit će se na prigodnoj svečanosti.

Predsjednik Umjetničkog savjeta :

Jašarević Murat, MF AUFBiH, AFIAP, s.r.

HUMANITARNA IZLOŽBA

U Galeriji BlackBOX (Vrazova 5, Sarajevo)  u utorak  14.03.2013. godine u 19h  otvorena je humanitarna izložba fotografija Foto video kluba Valter iz Sarajeva.  Sva prikupljena sredstva bit će donirana KCUS Dječja psihijatrija

Kupovinom umjetničke fotografije, sa motivima bosanskohercegovačke prirode isprintane na kvalitetnom papiru sa kapafiksom spremne za dekoraciju poslovnog ili životnog prostora pomažete ODJELJENJU ZA DJEČJU I ADOLESCENTNU PSIHIJATRIJU KCUS

Autori koji su učestvovali na humanitarnoj izložbi:
Džafer Tanović, Denis Dobardžić, Edis Muratović, Eldin Hasanagić, Muhamed Borović, Sulejman Omerbašić, Zenir Šuko.


Zahvaljujemo se na povjerenju i srdačno vas pozdravlja ekipa Foto video klub Valter Sarajevo i ekipa galerije BlackBOX kao i sponzori projekta

 

 

FVK Valter se zahvaljuje svima koji su podržali ovaj projekat a posebno pojedincima koji su kupili fotografije. Prikupljena su značajna novčana sredstva koja će biti utrošena za opremanje i dekoraciju prostorija ODJELJENJA ZA DJEČJU I ADOLESCENTNU PSIHIJATRIJU KCUS. Mladi pacijenti će uživati u novim moderno opremljenim prostorijama zahvaljujući pomoći dobrih ljudi. Kada sve bude završeno obavjestićemo javnost o konkretnim uspjesima izložbe.

Plakat izlozbe

POZIV NA 3. KLUPSKU IZLOŽBU

Pozivamo Vas da posjetite otvaranje 3. klupske izložbe UFVK "Valter" koju ćemo održati 21.05.2012 s početkom u 19:00 sati u izložbenom prostoru galerije "Novi hram" u ulici Mula Mustafe Bašeskije br. 38.

Više...

IZLOŽBA FVK VALTER

Povodom obilježavanja Dana općine Centar - Sarajevo UFVK "Valter" će se predstaviti izložbom fotografija svojih članova. Izložba će biti otvorena 03.05.2012. godine u prostorijama Centra za kulturu Sarajevo, Ul. Jelićeva br. 1 s početkom u 19:00 sati i moći će se pogledati do 09.05.2012. godine. Svi zainteresovani su dobrodošli.

Podijeli na fejsu!