Latest News

HUMANITARNA IZLOŽBA

Foto-video klub ''Valter'' organizira izložbu fotografija humanitarnog karaktera koja će se održati u skorije vrijeme. Svi prihodi od kupljenih fotografija bit će namijenjeni udruženju ''Srce za djecu oboljelu od raka''. Posjetioci izložbe će moći kupiti fotografije a prikupljena sredstva od prodaje će biti proslijeđena za izgradnju roditeljske kuće na Jezeru u sklopu Klinike za pedijatriju. S toga pomozimo mališanima da imaju bolje uslove u teškim trenutcima.

ZENIR ŠUKO FOTOGRAF PRVE KLASE

FVK Valter je bogatiji za još jednog člana koji nosi zvanje ¨Fotograf prve klase˝ F1AUFBIH

Iskrene čestitke g. Šuki od svih članova kluba


u nastaku prenosimo tekst Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH:

Umjetnički savjet Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH  na sjednici održanoj 06. juna 2013. godine u Zenici, razmatrao je prispjele zahtjeve za dodjelu zvanja, te prema Statutu AUF BiH, te Pravilniku o dodijeli zvanja i Pravilniku o učešću na izložbama  donio sljedeću

ODLUKU

Dodjeljuje se zvanje majstora fotografije AUFBiH :

Siniši Skenderiji iz Viteza

Dodjeljuje se zvanje fotograf I klase AUFBiH sljedećim kandidatima :

Miroslav Mišić Doboj
Siniša Plavšić Banja Luka
Dejan Đurić Banja Luka
Senad Tahmaz Sarajevo
Zenir Šuko Sarajevo
Nihad Arnautović Travnik
Ema Mujanović Travnik
Ajbar Mujanović Travnik
Gordana Skenderija Vitez

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, te imenovani stiču pravo da uz svoje ime i prezime stave i naziv zvanja. Uručivanje plaketa i diploma izvršit će se na prigodnoj svečanosti.

Predsjednik Umjetničkog savjeta :

Jašarević Murat, MF AUFBiH, AFIAP, s.r.

SULEJMAN OMERBAŠIĆ NA FOTOSOFIJI

 

Član našeg kluba Sulejman Omerbašić učestvovao je na fotovikend seminaru u organizaciji poznatog hrvatskog fotografa Damira Hoyke pod nazivom FOTOSOFIA. Seminar je održan u periodu od 20. do 22. aprila 2012. a modeli su ovaj put bile ličnosti s ekrana susjedne nam države Rene Bitorajac, Zlatan Zuhrić i Tomislav Jelinčić. Prenosimo skeniranu verziju članka iz sedmičnika Globus, pogledajte je ovdje.

HUMANITARNA IZLOŽBA

U Galeriji BlackBOX (Vrazova 5, Sarajevo)  u utorak  14.03.2013. godine u 19h  otvorena je humanitarna izložba fotografija Foto video kluba Valter iz Sarajeva.  Sva prikupljena sredstva bit će donirana KCUS Dječja psihijatrija

Kupovinom umjetničke fotografije, sa motivima bosanskohercegovačke prirode isprintane na kvalitetnom papiru sa kapafiksom spremne za dekoraciju poslovnog ili životnog prostora pomažete ODJELJENJU ZA DJEČJU I ADOLESCENTNU PSIHIJATRIJU KCUS

Autori koji su učestvovali na humanitarnoj izložbi:
Džafer Tanović, Denis Dobardžić, Edis Muratović, Eldin Hasanagić, Muhamed Borović, Sulejman Omerbašić, Zenir Šuko.


Zahvaljujemo se na povjerenju i srdačno vas pozdravlja ekipa Foto video klub Valter Sarajevo i ekipa galerije BlackBOX kao i sponzori projekta

 

 

FVK Valter se zahvaljuje svima koji su podržali ovaj projekat a posebno pojedincima koji su kupili fotografije. Prikupljena su značajna novčana sredstva koja će biti utrošena za opremanje i dekoraciju prostorija ODJELJENJA ZA DJEČJU I ADOLESCENTNU PSIHIJATRIJU KCUS. Mladi pacijenti će uživati u novim moderno opremljenim prostorijama zahvaljujući pomoći dobrih ljudi. Kada sve bude završeno obavjestićemo javnost o konkretnim uspjesima izložbe.

Plakat izlozbe

UČLANJENJE U VALTER

 

UFVK "Valter" poziva sve članove Udruženja da izmire članarinu za tekuću 2014. godinu. Također, svi ostali zainteresovani su dobrodošli da nam se pridruže u našim nastojanjima obogaćivanja kulturne ponude grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Članarina za 2014. godinu iznosi 20 KM. Izmirena članarina je preduslov za učestvovanje na klupskoj izložbi i ostalim redovnim aktivnostima Udruženja.

Sve dodatne informacije možete dobiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .