Konkursi

FOTO KONKURS 2020

Foto-video kluba "Valter" priprema izložbu sa temom "Otpor". Fotografije članovi trebaju dostaviti na klupski mail. Uskoro više informacija o mogućem terminu izložbe.

FOTO KONKURSI

Ministarstvo civilnih poslova BiH uputilo je poziv za učešće na festivalu fotografije "Rojane", Teheran, Iran.

Tema ovogodišnjeg festivala je VODA.
Krajnji rok za dostavu radova je 6. juli 2013. godine.

Sve o prijavi i ostale informacije pronađite na stranici http://www.rojanephf.ir/english/page.php?id=30

 


Prijavite se na foto – natječaj u sklopu kampanje “Spreman, spašen”

Ovih dana, našu zemlju, posebno područje Tuzlanskog kantona, pogodili su nevrijeme i obilna kiša koji pogoduju nastanku klizišta i poplava. Ova situacija još jednom je ukazala na potrebu stvaranja svijesti o smanjenju rizika od prirodnih katastrofa i drugih nesreća te stvaranju uslova za sigurnost djece, kao najranjivije kategorije stanovništva u BiH. S tim u vezi, u okviru projekta “Smanjenje rizika od katastrofa i sigurnost djece“ kojeg provodi Ministarstvo sigurnosti/bezbjednosti Bosne i Hercegovine uz podršku UNICEF-a i USAID-a, predstavljena je kampanja “SPREMAN, SPAŠEN” u sklopu koje je organizovan foto-natječaj na temu “ Posljedice prirodnih katastrofa u BiH, rizik i prevencija rizika”.

Foto-natječaj počeo je 1.5.2013. godine i traje do 1.7.2013. godine, a odvija se na zvaničnoj Facebook stranici kampanje www.facebook.com/spremanspasen, unutar aplikacije foto-natječaj.

Potrebno je da dostavite fotografije koje ilustruju potencijalne rizike ( npr. poplave, požare, klizišta, zemljotrese) i ukazuju na preventivno djelovanje za efektivno uklanjanje rizika ili posljedica prirodnih katastrofa. Natječaj je otvoren u dvije kategorije:

1.    profesionalna fotografija (novinari, foto-reporteri)

2.    amaterska fotografija (građansko foto-novinarstvo).

Konačnu odluku o pobjednicima koji će dobiti vrijedne foto-aparate donijet će stručni žiri.

Ukoliko volite fotografije i uživate u fotografisanju, a ujedno ste i odgovorni prema okruženju o kojem djelujete, ovaj natječaj je idealan za vas. Ako ste pak profesionalni fotograf koji ima takmičarski duh, sjajne ideje ili u svojoj kolekciji već imate fotografije na zadanu temu, prijavite se na ovaj foto-natječaj i možda upravo Vi osvojite vrijednu nagradu!

fotokonk

Imamo čast da vas pozovemo da sa svojim fotografijama učestvujete na našoj circuit izložbi “ROCK 2013”

Imamo 4 izlozbe, 4 teme i organizatore iz dve zemlje (Srbija i Bugarska). Obezbedili smo patronate FIAP-a i PID PSA odobrenje.

Organizatori:

Centar za kulturu grada Zaječara i Foto klub 202 - Zaječar, Srbija

9. IZLOŽBA FOTOGRAFIJE "ROK 2013" ZAJEČAR

Foto klub "Čačak", Čačak, Srbija

1. IZLOŽBA FOTOGRAFIJE "ROK 2013" ČAČAK

Centar za kulturu "Knjaževac" – Knjaževac, Srbija

1. IZLOŽBA FOTOGRAFIJE "ROK 2013" KNJAŽEVAC

Biblioteka "cvjat", Vidin_Bugarska i foto klub "VIDIN" Vidin, Bugarska

1. IZLOŽBA FOTOGRAFIJE "ROK 2013" VIDIN

Teme:

A) MUZIKA I MUZIČKA KULTURA - (kolor ili monokromatsko) - scena, frizura, instrumenti, način oblačenja ....

B) MOTOCIKLISTI - (kolor ili monokromatsko)

C) SLOBODNA - (monokromatsko)

D) SLOBODNA - (kolor)

Велики попусти за клубове (10 и више аутора) Svaki autor dobija katalog štampan na papiru, ocenjen od FIAP-a sa 4****

Propozicije  na 10  jezika prevedena:

Dobro dosli na nasu veliku circuit izlozbu.

Rasa Milojevic, EFIAP/b, EsFIAP, MF FSS

www.photoclub202.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Sretno!

Postovani prijatelji!

 


 

OPEN PDP5 - kongres posvećen OPEN ACCESS-u (otvorenom pristupu) tehnologija, informacija, ideja i umjetnosti ove godine je peti po redu i raspisuje konkurs iz oblasti DIZAJN PLAKATA i POJEDINAČNA FOTOGRAFIJA. Više detalja o konkursu možete pronaći ovdje, na zvaničnoj stranici projekta.


24. konkurs magazina "National Geographic Traveler" je otvoren svim zainteresiranim fotografima koji uplate kotizaciju u iznosu od 15$ do 28. juna tekuće godine, oni koji malo zakasne imaju produžen rok do kula ali cijena kotizacije u tom slučaju iznosi 25$. Na ovaj konkurs prošle godine prijavljeno je skoro 13.000 fotografija. Prijavite svoju/e fotografije i pokušajte osvojiti neku od zanimljivih nagrada. Više o konkursu pročitajte ovdje.

FOTO KONKURS - NIJE ZA BACANJE!

Centri civilnih inicijativa u BiH i Centar za razvoj i podršku raspisuju konkurs za najbolju fotografiju s temom koja prikazuje zagađenje životne sredine plastičnim kesama. Više o detaljima i propozicijama konkursa pročitajte na ovom linku.

3. KLUPSKA IZLOŽBA

Udruženje Foto - video klub "Valter" Sarajevo poziva sve članove kluba da se prijave na konkurs za treću klupsku izložbu. Propozicije izložbe možete skinuti ovdje a prijavni obrazac ovdje. Konkurs ostaje otvoren do 20.04.2012 godine.

Podijeli na fejsu!