Prezentacija knjige člana FVK "Valter"

Sarajevski fotograf i član FVK "Valter", Erol Čolaković Šehić, predstavio se sarajevskoj publici izložbom fotografija i knjigom pod nazivom "Dvojnost". Izložba je istovremeno otvorena 07.07.2011. godine u Gradskoj galeriji Collegium artisticum i galeriji BlackBox. Publika je imala priliku da prati otvorenje obje izložbe istovremeno putem "živog" link-a

 

Knjiga fotografija Čolakovića-Šehića upotpunjena je i poetskim djelima kontroverzne pjesnikinje Dare Sekulić, čija djela nose naziv "Dnevnik malih krivonogih kurvi". U izjavi za medije Čolaković-Šehić je izjavio: „Dara i ja smo se susreli na zajedničkoj temi koju obrađuje u svojoj knjizi, a to je „emancipacija žena“ i bit će predstavljena u četvrtak na izložbi „Dvojnost..?!“. Izložba govori o nama, ono što smo bili i ono što ćemo biti sutra, a naša budućnost je u Evropi, u kojoj smo oduvijek bili“.

"Knjiga "Dnevnik malih krivonogih kurvi“, je „ironija, bol, moj grč kome sam bila izložena kao pjesnik“, rekla je Sekulić i dodala da je njena poezija oduvijek bila preokupirana sudbinom žene.

Čolaković-Šehić je ovom priliko predstavio i švicarsku umjetnicu, koja mu je poslužila kao model na fotografijama, Estelle Čolaković Šehić Claret.

Izložba i njeno otvaranje kao vizuelni rad uvršteni su u ovogodišnji festival "Baščaršijske noći" , a bit će otvorena od 7. do 31.jula.