Foto konkurs VOLONTERIZAM: VOLONTERI U AKCIJI

Mreža Mladih Jugoistočne Evrope/SEEYN i Blackbox galerija povodom Evropske godine volonterizma organizuju konkurs za fotografije koje se tiču volonterskog rada, a pravo učešća imaju fotografi iz cijelog svijeta.

Tema konkursa je Volonterizam: Volonteri u akciji, a na fotografijama može biti prikazan pokret, lice, izraz, grupa, konstrukcija, napor, podrška, zadovoljstvo, zabava i bilo šta drugo što je na neki način povezano sa volonterizmom.

Volontiranje je altruistička praksa ljudi koji rade za druge ili za određeni cilj bez novčane naknade za svoje vrijeme ili usluge, a promoviše istinske životne vrijednosti i radi u cilju poboljšanja kvalitete života svih nas. 2011. godina obilježava se kao Evropska godina volonterizma, te kao Međunarodna godina volonterizma + 10, a SEEYN je želi obilježiti izložbom fotografija.

Maksimalan broj radova koje možete poslati na konkurs je četiri (4), mogu biti kolor ili crno-bijeli, dimenzija min 300 pixels/inch i u JPG formatu. Odabrani radovi biće izloženi u galeriji Blackbox u Sarajevu od 20. do 25. Juna, tokom međunarodne konferencije SEE Youth for European Year of Volunteering. Za tri prvoizabrane fotografije predviđene su novčane nagrade u iznosu od 150, 100 i 50 eura.

Krajnji datum prijema radova je 30. april 2011. CD sa radovima zajedno sa prijavom može se slati poštom na adresu Mreža Mladih Jugoistočne Evrope (SEEYN), Behdžeta Mutevelića 8, 71000 Sarajevo, BiH, ili  e-mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Sve dodatne informacije, detalje i formular za prijavu na konkurs možete naći na web stranici www. seeyn.org

 

Podijeli na fejsu!