SARAJEVO FOTOMARATON 2017

Foto-video klub „Valter“, u saradnji sa portalom fotografija.ba, ove godine organizuje šesti „Sarajevo fotomaraton 2017“ koji će se održati 21.10.2017. godine.

„Sarajevo fotomaraton 2017“ će trajati 12 sati, tokom kojih će takmičari i takmičarke praviti fotografije na unaprijed određenih šest tema.

Pravo učešća imaju svi ljubitelji fotografije, a prijave se vrše putem email adrese FVK Valter: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript najkasnije do 19.10.2017. godine do 24:00 ili na licu mjesta na dan održavanja. Svi koji su zainteresovani su dužni dostaviti sljedeće podatke:

  • ime i prezime
  • adresu boravka
  • email adresu
  • broj kontakt telefona
  • naziv kluba/udruženja fotografa ispred kojeg dolaze, ukoliko su članovi jedne od takvih organizacija.

Kotizacija za učešće na fotomaratonu iznosi 20 KM i ista će se plaćati na dan samog takmičenja.

Ovo takmičenje je proteklih godina zainteresovalo veliki broj profesionalnih fotografa i entuzijasta.

Okupljanje fotografa zakazano je za 21.10.2017. godine u 08:30 h u prostorijama galerije BlackBox art&print, ul Vrazova br. 5, Sarajevo, gdje će biti i upoznati sa pravilima i tokom fotomaratona. Pobjednik fotomaratona će biti nagrađen sa digitalnim aparatom Canon 1300 D koji je poklon generalnog sponzora Canon Bosna i Hercegovina.

Sponzori koji su također doprinjeli da se održi ovo takmičenje su: Nobilis, HDI d.o.o. Sarajevo, G-U Građevinski okov Žepče, Butmir d.o.o. Sarajevo, VTF STUDIO i BlackBox art&print.