26th FIAP Projected Images Biennal

fiap

26. po redu FIAP-ovo bijenale održat će se u Anverpenu, Belgija. Ovim putem prenosimo informaciju o bijenalu i njegovim propozicijama. Cjelokupni tekst je preuzet s stranice Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH.

Više...

Foto konkurs VOLONTERIZAM: VOLONTERI U AKCIJI

Mreža Mladih Jugoistočne Evrope/SEEYN i Blackbox galerija povodom Evropske godine volonterizma organizuju konkurs za fotografije koje se tiču volonterskog rada, a pravo učešća imaju fotografi iz cijelog svijeta.

Tema konkursa je Volonterizam: Volonteri u akciji, a na fotografijama može biti prikazan pokret, lice, izraz, grupa, konstrukcija, napor, podrška, zadovoljstvo, zabava i bilo šta drugo što je na neki način povezano sa volonterizmom.

Više...

Izložba fotografija VELIJE HASANBEGOVIĆA

U Centru za umjetnost i kulturu pri Centralnoevropskom univerzitetu u Budimpešti otvorena je izložba fotografija bosanskohercegovačkog autora Velije Hasanbegovića. Izložba pod nazivom Višegrad Genocide Memories sadrži fotografije koje predstavljaju momente sjećanja i povratka, kako emotivnog, tako i onog fizičkog, hiljada Višegrađana, u danima godišnjica, dženaza, iskopavanja, koji kao da postaju jedina veza sa bivšim mjestom stanovanja, rodnim gradom ili selom.

Više o izložbi na sajtu Radio Sarajeva.

Foto konkurs "I AM AN ENTREPRENEUR"

Konkurs, koji traje tokom cijele 2011. godine, zasnovan je na kvartalnom periodu dodjeljivanja nagrada. Svaka četiri mjeseca bit će odabran jedan finalist kojem slijedi nagrada u novčanom iznosu od 250$. Dobitnik velike nagrade (odabran između četiri finalista) će biti nagrađen novčanom sumom u iznosu od 1.000$ na kraju konkursa. Finalisti konkursa će biti objavljeni svakog 15.-og u mjesecu po isteku kvartala u periodu od januara 2011. do decembra 2011. Dobitnik velike nagrade će biti objavljen 30. januara 2011. Više o samom konkursu na sljedećoj STRANICI.

MEDITERANSKI FOTO KONKURS O MLADIMA I VOLONTERIZMU

Povodom Međunarodne i evropske godine volonterizma (2011) i u skladu s preporukama 11. Mediteranske konferencije Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca objavljen je treći foto konkurs mladih Mediterana pod nazivom ¨Mladi i volonterizam¨. Tema konkursa se može individualno interpretirati od strane svakog učesnika s temama poput međunarodne katastrofe, pomoć lokalnoj zajednici, volonterizam i mladi, principi i vrijednosti u primjeni, međugeneracijski i međukulturalni dijalog i druge. Tekst cijelog konkursa je na engleskom jeziku i moguće ga je pogledati na sljedećoj STRANICI. Rok za prijave je 01.06.2011.

Konkurs festivala fotografije ORGAN VIDA

Organ Vida, jedinstveni međunarodni festival fotografije, održat će se po treći put u prostorijama kluba Studentskog Centra u Zagrebu od 19. do 21. maja. Organ Vida ponovno će okupiti ljubitelje fotografije na jedinstvenom festivalu.

Više...

Podijeli na fejsu!