Foto konkurs “Važnost mjesta” / “The Importance of Place”

Konkurs za najbolju fotografiju je dio pratecih aktivnosti u pripremi i realizaciji medunarodne konferencije “The Importance of Place” koja ce trajati od 13. do 16. juna 2011. godine u Sarajevu.

Više...

ČESTITKA POVODOM USKRSA/VASKRSA

FVK Valter se izvinjava na kašnjenju (uslijed tehničkih problema) s čestitkom povodom Uskrsa/Vaskrsa. Dragi članovi, prijatelji, simpatizeri FVK Valter:

SRETAN USKRS!

HRISTOS VASKRSE!

Photo by Dž.Tanović

 


OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

U četvrtak, 21.04.2011. godine, otvorena je 2. klupska izložba fotografija FVK Valter. Tokom ceremonije otvaranja objavljeni su i rezultati žiriranja i podijeljene zahvalnice nagrađenim fotografima. Žiri, u sastavu Aida Hajro, historičarka umjetnosti, Imrana Kapetanović, KMF AUF u BiH i Agdal Nuhanović, dipl.grafičar je odlučio da fotografije nagradi na sljedeći način:

Više...

DRUGA KLUPSKA IZLOŽBA

 

Foto video klub "Valter" druga klupska izložba 21.04.2011. godine s početkom u 18.00 sati. Izložba je u Privrednom gradu Skenderija (bivši boutique "DIESEL" - prostor broj 193 - mapa). Izložba će obuhvatiti 85 fotografija 21 autora.

NOVI "ENTRY" DSLR - ovi

Canon i Nikon su nedavno na tržište izbacili nove modele tzv. "entry" DSLR - a. U stopu ih prate Panasonic i Pentax. Kako izgledaju karakteristike predstavnika entry DSLR fotoaparata saznajte kliknuvši na sličicu ispod. Inače na istom portalu gdje se nalazi usporedba karakteristika ovih aparata možete pročitati i mnogo više, recimo testove aparata, objektiva, itd. U svakom slučaju zanimljivo.

 

NOVI KONKURSI

 

Dok pripreme za ovogodišnju klupsku izložbu traju punom parom objavljujemo nekoliko novih konkursa.

1. Ukoliko imate dobru fotografiju kišnih kapi, kiše, kišne lokve ili ideju kako je snimiti u ovim vrtložnim proljetnim danima, punim snijega ali i kiše (tako meteorolozi kažu) koja se može upotrebiti kroz famoznu UN-ovu "samoodrživost" posjetite ovu stranicu. Možete osvojiti nagrade u iznosima od 1.000 do 400 švicarskih franaka. Poznavanje engleskog jezika obavezno ili koristite "google translate".

Više...

Podijeli na fejsu!