Kolekcija fotografija za bijenale u Belgiji

Asocijacija za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini je danas objavila spisak fotografija i autora koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na bijenalu pod nazivom 26. Projected Images Biennial. Bijenale se održava u Antverpenu, Belgija.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 20 fotografija koje su djelo 15 autora. Na poziv AUF-a odazvalo se 37 autora s 180 djela, selekcijom odabrano je njih 20. Među odabranim autorima su i članovi FVK Valter, Zenir Šuko, Eldin Hasanagić i Džafer Tanović. Svim uspješnim fotografima koji su uspjeli proći strogu i profesionalnu selekciju od strane AUF-a BiH želimo sreću na samom bijenalu.

Zvaničnu informaciju možete pročitati na stranici AUF-a BiH.


FVK "VALTER" u Slatini

Članovi Foto-video kluba "Valter" su u periodu od 24.06. do 26.06. bili učesnici VI. salona fotografije Slatina 2011. FVK "Valter" su predstavljali predsjednik organizacije, Džafer Tanović, te članovi: Mirna Dervišević, Eldin Hasanagić, Senad Tahmaz, Zenir Šuko, Edis Halimanović i Edis Muratović. Na salon se prijavilo 27 autora iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sa 104 fotografije. Selektor Salona, g. Željko Ferenčić, iz Fotokluba “Digit”, Vukovar, od pristiglih je radova za izložbu odabrao njih 90. Među nagrađenim je i naš član Eldin Hasanagić, koji je osvojio Prvu nagradu za kolekciju fotografija a pohvaljene su i fotografije Senada Tahmaza.

Tokom subote i nedjelje, učesnici salona su imali priliku fotografisati autohtone detalje života na selu u ovom području R. Hrvatske te ergele Višnjica. Domaćice iz Foto video kluba "Slatina" su se i ovaj put potrudile da omoguće fotografima scenografiju s detaljima života na selu Slavonije kao i da ostatak boravka bude više nego ugodan. Ovim putem, FVK "Valter" se zahvaljuje damama iz FVK Slatina.

Tehnički problemi

Usljed nama nepoznatih tehničkih problema stranica Valtera je jedno vrijeme bila nedostupna. Svim posjetiocima se izvinjavamo i nadamo se da ovakvih problema nećemo imati u sljedećem periodu.

Adminstrator

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA FVK VALTER

Obavještavamo sve članove i simpatizere kluba da će Foto-video klub "Valter" u sklopu kulturno-sportske manifestacije "Novogradski dani 2011" učestvovati svojom izložbom fotografija.

Više...

NOVI KONKURSI, PRIJAVNI OBRAZCI

S obzirom da je stranica FVK VALTER-a "zamrla" okončanjem klupske izložbe evo malog pokušaja da je osvježimo s aktuelnim informacijama.

Dakle, da krenemo:

Više...

KONKURS ZA MEĐUNARODNU IZLOŽBU FOTOGRAFIJA

Kraljevi ulice, organizatori 15. Međunarodnog uličnog festivala Cest is d' Best, objavljuju Konkurs za međunarodnu izložbu fotografija pod nazivom "NAJFOTOGRAFIJA". Konkurs je otvoren od 08. - 12.06.2011. godine. Više informacija o konkursu na ovom linku.

Podijeli na fejsu!