FVK "VALTER" u Slatini

Članovi Foto-video kluba "Valter" su u periodu od 24.06. do 26.06. bili učesnici VI. salona fotografije Slatina 2011. FVK "Valter" su predstavljali predsjednik organizacije, Džafer Tanović, te članovi: Mirna Dervišević, Eldin Hasanagić, Senad Tahmaz, Zenir Šuko, Edis Halimanović i Edis Muratović. Na salon se prijavilo 27 autora iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sa 104 fotografije. Selektor Salona, g. Željko Ferenčić, iz Fotokluba “Digit”, Vukovar, od pristiglih je radova za izložbu odabrao njih 90. Među nagrađenim je i naš član Eldin Hasanagić, koji je osvojio Prvu nagradu za kolekciju fotografija a pohvaljene su i fotografije Senada Tahmaza.

Tokom subote i nedjelje, učesnici salona su imali priliku fotografisati autohtone detalje života na selu u ovom području R. Hrvatske te ergele Višnjica. Domaćice iz Foto video kluba "Slatina" su se i ovaj put potrudile da omoguće fotografima scenografiju s detaljima života na selu Slavonije kao i da ostatak boravka bude više nego ugodan. Ovim putem, FVK "Valter" se zahvaljuje damama iz FVK Slatina.

Tehnički problemi

Usljed nama nepoznatih tehničkih problema stranica Valtera je jedno vrijeme bila nedostupna. Svim posjetiocima se izvinjavamo i nadamo se da ovakvih problema nećemo imati u sljedećem periodu.

Adminstrator

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA FVK VALTER

Obavještavamo sve članove i simpatizere kluba da će Foto-video klub "Valter" u sklopu kulturno-sportske manifestacije "Novogradski dani 2011" učestvovati svojom izložbom fotografija.

Više...

NOVI KONKURSI, PRIJAVNI OBRAZCI

S obzirom da je stranica FVK VALTER-a "zamrla" okončanjem klupske izložbe evo malog pokušaja da je osvježimo s aktuelnim informacijama.

Dakle, da krenemo:

Više...

KONKURS ZA MEĐUNARODNU IZLOŽBU FOTOGRAFIJA

Kraljevi ulice, organizatori 15. Međunarodnog uličnog festivala Cest is d' Best, objavljuju Konkurs za međunarodnu izložbu fotografija pod nazivom "NAJFOTOGRAFIJA". Konkurs je otvoren od 08. - 12.06.2011. godine. Više informacija o konkursu na ovom linku.

Foto konkurs “Važnost mjesta” / “The Importance of Place”

Konkurs za najbolju fotografiju je dio pratecih aktivnosti u pripremi i realizaciji medunarodne konferencije “The Importance of Place” koja ce trajati od 13. do 16. juna 2011. godine u Sarajevu.

Više...

Podijeli na fejsu!