NOVI KONKURSI - 25.07.2011

Evo konačno da nastavimo s aktualnim konkursima.

1) "How to take care of our environment"

Više...

Izložba fotografija ''15 godina: 1996-2011'' - Jim Marshall

U najavi izložbe stoji sljedeće:

Više...

TREBINJSKI DANI FOTOGRAFIJE

Naše kolege iz Foto-kino kluba "Trebinje" u periodu od 22. - 30.07. organizuju "Trebinjske dane fotografije 2011". Radi se o manifestaciji otvorenog tipa za sve ljubitelje fotografije. Planirane su mnogobrojne aktivnosti poput foto safarija, art projekta "Campus 17", seta porodične fotografije, male škole fotografije za djecu, izložbe fotografija FOTO BIH 2011.

 

Više...

Transfer na novi server

Izvinjavamo se posjetiocima stranice FVK "Valter" usljed tehničkih problema u proteklom periodu. Izvršen je transfer stranice na novi server i dodane neke nove mogućnosti. Nadamo se da je period tehnikih problema za nama...barem privremeno.

Web administrator

Prezentacija knjige člana FVK "Valter"

Sarajevski fotograf i član FVK "Valter", Erol Čolaković Šehić, predstavio se sarajevskoj publici izložbom fotografija i knjigom pod nazivom "Dvojnost". Izložba je istovremeno otvorena 07.07.2011. godine u Gradskoj galeriji Collegium artisticum i galeriji BlackBox. Publika je imala priliku da prati otvorenje obje izložbe istovremeno putem "živog" link-a

Više...

Kolekcija fotografija za bijenale u Belgiji

Asocijacija za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini je danas objavila spisak fotografija i autora koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na bijenalu pod nazivom 26. Projected Images Biennial. Bijenale se održava u Antverpenu, Belgija.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 20 fotografija koje su djelo 15 autora. Na poziv AUF-a odazvalo se 37 autora s 180 djela, selekcijom odabrano je njih 20. Među odabranim autorima su i članovi FVK Valter, Zenir Šuko, Eldin Hasanagić i Džafer Tanović. Svim uspješnim fotografima koji su uspjeli proći strogu i profesionalnu selekciju od strane AUF-a BiH želimo sreću na samom bijenalu.

Zvaničnu informaciju možete pročitati na stranici AUF-a BiH.


Podijeli na fejsu!