Konkursi

Foto konkurs "I AM AN ENTREPRENEUR"

Konkurs, koji traje tokom cijele 2011. godine, zasnovan je na kvartalnom periodu dodjeljivanja nagrada. Svaka četiri mjeseca bit će odabran jedan finalist kojem slijedi nagrada u novčanom iznosu od 250$. Dobitnik velike nagrade (odabran između četiri finalista) će biti nagrađen novčanom sumom u iznosu od 1.000$ na kraju konkursa. Finalisti konkursa će biti objavljeni svakog 15.-og u mjesecu po isteku kvartala u periodu od januara 2011. do decembra 2011. Dobitnik velike nagrade će biti objavljen 30. januara 2011. Više o samom konkursu na sljedećoj STRANICI.

MEDITERANSKI FOTO KONKURS O MLADIMA I VOLONTERIZMU

Povodom Međunarodne i evropske godine volonterizma (2011) i u skladu s preporukama 11. Mediteranske konferencije Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca objavljen je treći foto konkurs mladih Mediterana pod nazivom ¨Mladi i volonterizam¨. Tema konkursa se može individualno interpretirati od strane svakog učesnika s temama poput međunarodne katastrofe, pomoć lokalnoj zajednici, volonterizam i mladi, principi i vrijednosti u primjeni, međugeneracijski i međukulturalni dijalog i druge. Tekst cijelog konkursa je na engleskom jeziku i moguće ga je pogledati na sljedećoj STRANICI. Rok za prijave je 01.06.2011.

VAŽNO Obavještenje

Obaviještenje za Foto klubove Travnik, Tuzla, Trebinje, UFKK Banja Luka, Valter Sarajevo, Foto grupe – Smena 8 Prnjavor, F4 Mostar, Art 7 Zenica i F7 Sarajevo.
Ministarstvo civilnih poslova odobrilo je određena sredstva za saradnju AUF BiH sa FIAP-om. U okviru programa saradnje predviđena su i učešća na izložbama. U tom cilju  obavještavaju se gore organizacije da mogu učestvovati  na Svjetskom kupu foto organizacija koji se održava svake godine u Parizu. Propozicije kupa date su u prilogu.
Kotizaciju i poštarinu snosi AUF BiH. Radove u elektronskoj formi a prema propozicijama treba dostaviti na adresu AUFBiH do 20. septembra 2010. godine.

PROPOZICIJE

(AUFBIH)

Konkurs festivala fotografije ORGAN VIDA

Organ Vida, jedinstveni međunarodni festival fotografije, održat će se po treći put u prostorijama kluba Studentskog Centra u Zagrebu od 19. do 21. maja. Organ Vida ponovno će okupiti ljubitelje fotografije na jedinstvenom festivalu.

Više...