Latest News

ZUMIRAJ PRAVA

Povodom 6. Filmskog festivala o ljudskim pravima PRAVO LJUDSKI (Sarajevo, 9. - 14. novembar 2011), ZUMIRAJ PRAVA program za mlade raspisuje konkurs

i poziva sve zainteresovane mlade ljude između 15 i 21 godinu iz cijele Bosne i Hercegovine da se prijave na konkurs za najbolju fotografiju na temu:

OPREZ! OKUPACIJA JAVNOG PROSTORA

Više na sljedećem linku.

2. KLUPSKA IZLOŽBA - KATALOG

Poštovani članovi FVK "Valter", prijatelji i simpatizeri, obavještavamo Vas da je moguće skinuti katalog s ovogodišnje klupske izložbe fotografija. Izvinjavamo se što katalog nije pripremljen ranije. Katalog možete skinuti OVDJE.

Kolekcija fotografija za bijenale u Belgiji

Asocijacija za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini je danas objavila spisak fotografija i autora koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na bijenalu pod nazivom 26. Projected Images Biennial. Bijenale se održava u Antverpenu, Belgija.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 20 fotografija koje su djelo 15 autora. Na poziv AUF-a odazvalo se 37 autora s 180 djela, selekcijom odabrano je njih 20. Među odabranim autorima su i članovi FVK Valter, Zenir Šuko, Eldin Hasanagić i Džafer Tanović. Svim uspješnim fotografima koji su uspjeli proći strogu i profesionalnu selekciju od strane AUF-a BiH želimo sreću na samom bijenalu.

Zvaničnu informaciju možete pročitati na stranici AUF-a BiH.


Transfer na novi server

Izvinjavamo se posjetiocima stranice FVK "Valter" usljed tehničkih problema u proteklom periodu. Izvršen je transfer stranice na novi server i dodane neke nove mogućnosti. Nadamo se da je period tehnikih problema za nama...barem privremeno.

Web administrator

FVK "VALTER" u Slatini

Članovi Foto-video kluba "Valter" su u periodu od 24.06. do 26.06. bili učesnici VI. salona fotografije Slatina 2011. FVK "Valter" su predstavljali predsjednik organizacije, Džafer Tanović, te članovi: Mirna Dervišević, Eldin Hasanagić, Senad Tahmaz, Zenir Šuko, Edis Halimanović i Edis Muratović. Na salon se prijavilo 27 autora iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sa 104 fotografije. Selektor Salona, g. Željko Ferenčić, iz Fotokluba “Digit”, Vukovar, od pristiglih je radova za izložbu odabrao njih 90. Među nagrađenim je i naš član Eldin Hasanagić, koji je osvojio Prvu nagradu za kolekciju fotografija a pohvaljene su i fotografije Senada Tahmaza.

Tokom subote i nedjelje, učesnici salona su imali priliku fotografisati autohtone detalje života na selu u ovom području R. Hrvatske te ergele Višnjica. Domaćice iz Foto video kluba "Slatina" su se i ovaj put potrudile da omoguće fotografima scenografiju s detaljima života na selu Slavonije kao i da ostatak boravka bude više nego ugodan. Ovim putem, FVK "Valter" se zahvaljuje damama iz FVK Slatina.