Latest News

USPJEH ČLANOVA FVK "VALTER" U USKOPLJU-GORNJEM VAKUFU

 

U sklopu sedme izložbe bosansko herecegovačke fotografije "FOTOBIH 2011" članovi FVK "Valter" Muhamed Borović i Senad Tahmaz ostvarili su zapažene rezultate. Muhamedu Boroviću pripala je treća nagrada za kolekciju fotografija a Senadu Tahmazu pohvala za kolekciju. Više o rezultatima žiriranja možete pronaći u katalogu izložbe ovdje.

USPJEH ČLANA FVK "VALTER"

U organizaciji Foto Kluba Beograd, a pod patronatom Foto Saveza Srbije (FSS) izabrano je 80 najuspješnijih fotografija pristiglih iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Francuske, Njemacke, Mađarske, Malte, Holandije, Srbije, Slovenije, Poljske, Rumunije..

Više...

VALTEROVCI U PROZORU/RAMI

Članovi FVK "Valter" su učestvovali na 45. danima fotografije u Prozoru/Rami održanim 17. i 18. septembra. Pozivu da se pridruže kolegama - fotografima iz ostatka BiH odazvali su se Džafer Tanović, Muhamed Borović, Senad Tahmaz, Zenir Šuko i Edis Muratović. Ovim putem zahvaljujemo se organizatorima, posebno g. Huseinu Šljivi na ukazanom gostoprimstvu i organizaciji.

Članovi FVK "Valter" iznad Ramskog jezera.

POZIV NA KONKURS ZA FOTO ESEJ

23. septembra 2011. godine, projektni ured UN WOMEN u Bosni i Hercegovini je raspisao Poziv za konkurs za foto esej i kratku priču za kampanju 16 dana aktivizma protiv spolno zasnovanog nasilja 2011.

 

Više...

REZULTATI 5. MEĐUNARODNOG SALONA BANJA LUKA

Izvršeno je žiriranje fotografija pristiglih za 5.međunarodni salon fotografia “Banja Luka 2011″. Žiri salona radio je u sastavu :  Branislav Brkić, EFIAP/b (Srbija), Vasja Doberlet EFIAP/s (Slovenija) Milan Marković,EFIAP (Srbija),  Ozren Božanović, AFIAP (Bosna i Hercegovina). Fotografije članova FVK "Valter" Muhameda Borovića i Senada Tahmaza se nalaze među odabranim fotografijama. Ovim putem čestitamo našim članovima a više detalja o rezultatima salona pogledajte ovdje.