NOVI KONKURSI, PRIJAVNI OBRAZCI

S obzirom da je stranica FVK VALTER-a "zamrla" okončanjem klupske izložbe evo malog pokušaja da je osvježimo s aktuelnim informacijama.

Dakle, da krenemo:

FIAP

Svi fotografi zainteresirani za učestvovanje na izložbama pod pokroviteljstvom FIAP-a na sljedećem linku mogu pronaći prijavne obrazce za izložbe u toku 2011. godine. Znanje engleskog jezika neophodno.

 

KONKURS: Crossroads 18th Fashion Photo Contest

Ukoliko imate dobre fotke "aktualnih" modnih detalja koji se nose ove godine i pritom vas dodatno stimulira nagradni fond u iznosu od 1000$ do 200$ preporučujemo da posjetite sljedeći link. Pored novčanih nagrada fotografije koje pobijede će biti i dio marketinške kampanje. Na žalost, zahvaljujući našoj lijenosti, ovaj konkurs objavljujemo s zakašnjenjem, rok je još šest dana, požurite. Još jedna napomena, dobro provjerite pravila, "model release" obavezan!

 

KONKURS: Social-justice or environment issue

Prijevod konkursa "Soušl džastis or invajrment išju" na jezike naroda i narodnosti u BiH bi otprilike glasio "Socijalna pravda ili problemi okoline". Bez obzira na naziv i našu ne/sposobnost da ga pravilno prevedemo nagradni fond u iznosu od 1200$ (australskih) za prvu i malo manje za drugu fotku je sasvim dovoljna animacija svim fotografima koji imaju fotke ljudi, mjesta ili stvari koje govore o "socijalnoj pravdi ili problemima vezanim za okolinu". Fotografije bilo kog žanra su dozvoljene a to znači: portreti, pejzaži, životinje, predmeti ili njihove kombinacije. Organizatori bi voljeli da vide "pozitivne priče" (nije uslov) na gore pomenuti naziv konkursa i naš manje - više uspješan prijevod. Više o samom konkursu "isčeprkajte" sami na ovom linku. Rok, 31.05.2011. godine.

 

KONKURS: Celebrating the Mining Industry

Konkurs na temu Rudarstva ima veoma bogat nagradni fond u ukupnom iznosu od 20.000$! Istina, Dolar je oslabio spram Eura ali i dalje je iznos veoma primamljiv. Dakle, aparate u ruke i put rudnika. Konkurs ima pet kategorija a u skladu s time su raspoređene i nagrade:

  • Crno/bijelo: $3,000
  • Oprema i mašine: $2,000
  • Ljudi i kultura: $2,000
  • Pejzaži: $2,000
  • Glas naroda (posjetioci biraju): $1,000

Ipak, za detaljnije informacije i predispozicije ovog konkursa preporučujemo posjetu sljedeće stranice.

Želimo napomenuti da su prijave na sva tri konkursa besplatne te da bez znanja engleskog jezika neće biti lako. Ipak, ukoliko imate problema s nekim engleskim terminološkim izrazima probajte "guuglati" ili koristiti servis "google translate".

Sretan lov i dobro svjetlo (te čist senzor) želi FVK Valter!

 

 

Podijeli na fejsu!