KURS DIGITALNE FOTOGRAFIJE

Foto-video klub "Valter" u saradnji sa Srpskim prosvjetnim kulturnim društvom "Prosvjeta" (SPKD Prosvjeta) Sarajevo i uz podršku Općine Centar Sarajevo organizuje besplatan kurs digitalne fotografije. Kurs je namijenjen onima koji žele da nauče osnove fotografije, kao i praktično stvaranje kreativnih fotografija.

Početak kursa je 21 novembar 2014. godine. Kurs će trajati 5 sedmica i održavati će se svakog utorka i petka u 19 h u prostorijama SPKD "Prosvjeta", a mogu ga pohađati svi članovi ovog društva koji su platili godišnju članarinu (30 KM za zaposlene i 15 KM za nezaposlene). Više informacija možete dobiti ukoliko uputite upit na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , a prijave na kurs podnosite putem telefona 033 444-230 ili lično u prostorijama SPKD "Prosvjeta" u ulici Sime Milutinovića-Sarajlije 1 u Sarajevu od 11 do 15 časova.

Na ovom kursu polaznici će steći teoretske osnove, upoznati se sa osnovnim stilovima fotografije, imati priliku fotografisati primjenjujući nova saznanja, te analizirati napravljene fotografije. Polaznici trebaju imati foto aparate s obzirom da će naglasak biti na vježbama i praksi sa minimumom teoretskog gradiva.