VALTEROVCI U PROZORU/RAMI

Članovi FVK "Valter" su učestvovali na 45. danima fotografije u Prozoru/Rami održanim 17. i 18. septembra. Pozivu da se pridruže kolegama - fotografima iz ostatka BiH odazvali su se Džafer Tanović, Muhamed Borović, Senad Tahmaz, Zenir Šuko i Edis Muratović. Ovim putem zahvaljujemo se organizatorima, posebno g. Huseinu Šljivi na ukazanom gostoprimstvu i organizaciji.

Članovi FVK "Valter" iznad Ramskog jezera.

REZULTATI 5. MEĐUNARODNOG SALONA BANJA LUKA

Izvršeno je žiriranje fotografija pristiglih za 5.međunarodni salon fotografia “Banja Luka 2011″. Žiri salona radio je u sastavu :  Branislav Brkić, EFIAP/b (Srbija), Vasja Doberlet EFIAP/s (Slovenija) Milan Marković,EFIAP (Srbija),  Ozren Božanović, AFIAP (Bosna i Hercegovina). Fotografije članova FVK "Valter" Muhameda Borovića i Senada Tahmaza se nalaze među odabranim fotografijama. Ovim putem čestitamo našim članovima a više detalja o rezultatima salona pogledajte ovdje.

ZUMIRAJ PRAVA

Povodom 6. Filmskog festivala o ljudskim pravima PRAVO LJUDSKI (Sarajevo, 9. - 14. novembar 2011), ZUMIRAJ PRAVA program za mlade raspisuje konkurs

i poziva sve zainteresovane mlade ljude između 15 i 21 godinu iz cijele Bosne i Hercegovine da se prijave na konkurs za najbolju fotografiju na temu:

OPREZ! OKUPACIJA JAVNOG PROSTORA

Više na sljedećem linku.

FOTOBIH - Prnjavor 2011

U galeriji "Peyo" u Prnjavoru 12. augusta bit će održana četvrta izložba bosanskohercegovačke fotografije pod nazivom "FOTOBIH Prnjavor 2011". Početak izložbe je planiran za 19 sati. Žiri u sastavu Milorad Kašćelan KMFAUFBiH, AFIAP, Branko Pejaković, fotograf I klase, AFIAP i Željko Jelić, fotograf I klase, AFIAP su izvršili selekciju radova i dodijelili nagrade kako slijedi:

Više...

2. KLUPSKA IZLOŽBA - KATALOG

Poštovani članovi FVK "Valter", prijatelji i simpatizeri, obavještavamo Vas da je moguće skinuti katalog s ovogodišnje klupske izložbe fotografija. Izvinjavamo se što katalog nije pripremljen ranije. Katalog možete skinuti OVDJE.

TAMPON GENERACIJA

"Neafirmirana umjetnička scena" ili skraćeno NUS iz Splita organizuje konkurs pod nazivom "Tampon generacija". O samoj temi konkursa možete pročitati OVDJE. Po završetku konkursa planirano je zajedničko izlaganje radova splitskoj publici s ciljem afirmacije konceptualne umjetnosti u ovom gradu na obalama Jadranskog mora.

Više...

Podijeli na fejsu!