POZIV NA KONKURS ZA FOTO ESEJ

23. septembra 2011. godine, projektni ured UN WOMEN u Bosni i Hercegovini je raspisao Poziv za konkurs za foto esej i kratku priču za kampanju 16 dana aktivizma protiv spolno zasnovanog nasilja 2011.

 

Više...

VALTEROVCI U PROZORU/RAMI

Članovi FVK "Valter" su učestvovali na 45. danima fotografije u Prozoru/Rami održanim 17. i 18. septembra. Pozivu da se pridruže kolegama - fotografima iz ostatka BiH odazvali su se Džafer Tanović, Muhamed Borović, Senad Tahmaz, Zenir Šuko i Edis Muratović. Ovim putem zahvaljujemo se organizatorima, posebno g. Huseinu Šljivi na ukazanom gostoprimstvu i organizaciji.

Članovi FVK "Valter" iznad Ramskog jezera.

REZULTATI 5. MEĐUNARODNOG SALONA BANJA LUKA

Izvršeno je žiriranje fotografija pristiglih za 5.međunarodni salon fotografia “Banja Luka 2011″. Žiri salona radio je u sastavu :  Branislav Brkić, EFIAP/b (Srbija), Vasja Doberlet EFIAP/s (Slovenija) Milan Marković,EFIAP (Srbija),  Ozren Božanović, AFIAP (Bosna i Hercegovina). Fotografije članova FVK "Valter" Muhameda Borovića i Senada Tahmaza se nalaze među odabranim fotografijama. Ovim putem čestitamo našim članovima a više detalja o rezultatima salona pogledajte ovdje.

ZUMIRAJ PRAVA

Povodom 6. Filmskog festivala o ljudskim pravima PRAVO LJUDSKI (Sarajevo, 9. - 14. novembar 2011), ZUMIRAJ PRAVA program za mlade raspisuje konkurs

i poziva sve zainteresovane mlade ljude između 15 i 21 godinu iz cijele Bosne i Hercegovine da se prijave na konkurs za najbolju fotografiju na temu:

OPREZ! OKUPACIJA JAVNOG PROSTORA

Više na sljedećem linku.

FOTOBIH - Prnjavor 2011

U galeriji "Peyo" u Prnjavoru 12. augusta bit će održana četvrta izložba bosanskohercegovačke fotografije pod nazivom "FOTOBIH Prnjavor 2011". Početak izložbe je planiran za 19 sati. Žiri u sastavu Milorad Kašćelan KMFAUFBiH, AFIAP, Branko Pejaković, fotograf I klase, AFIAP i Željko Jelić, fotograf I klase, AFIAP su izvršili selekciju radova i dodijelili nagrade kako slijedi:

Više...

2. KLUPSKA IZLOŽBA - KATALOG

Poštovani članovi FVK "Valter", prijatelji i simpatizeri, obavještavamo Vas da je moguće skinuti katalog s ovogodišnje klupske izložbe fotografija. Izvinjavamo se što katalog nije pripremljen ranije. Katalog možete skinuti OVDJE.

Podijeli na fejsu!