SARAJEVO FOTOMARATON 2017

Foto-video klub „Valter“, u saradnji sa portalom fotografija.ba, ove godine organizuje šesti „Sarajevo fotomaraton 2017“ koji će se održati 21.10.2017. godine.

„Sarajevo fotomaraton 2017“ će trajati 12 sati, tokom kojih će takmičari i takmičarke praviti fotografije na unaprijed određenih šest tema.

Pravo učešća imaju svi ljubitelji fotografije, a prijave se vrše putem email adrese FVK Valter: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript najkasnije do 19.10.2017. godine do 24:00 ili na licu mjesta na dan održavanja. Svi koji su zainteresovani su dužni dostaviti sljedeće podatke:

  • ime i prezime
  • adresu boravka
  • email adresu
  • broj kontakt telefona
  • naziv kluba/udruženja fotografa ispred kojeg dolaze, ukoliko su članovi jedne od takvih organizacija.

Kotizacija za učešće na fotomaratonu iznosi 20 KM i ista će se plaćati na dan samog takmičenja.

Ovo takmičenje je proteklih godina zainteresovalo veliki broj profesionalnih fotografa i entuzijasta.

Okupljanje fotografa zakazano je za 21.10.2017. godine u 08:30 h u prostorijama galerije BlackBox art&print, ul Vrazova br. 5, Sarajevo, gdje će biti i upoznati sa pravilima i tokom fotomaratona. Pobjednik fotomaratona će biti nagrađen sa digitalnim aparatom Canon 1300 D koji je poklon generalnog sponzora Canon Bosna i Hercegovina.

Sponzori koji su također doprinjeli da se održi ovo takmičenje su: Nobilis, HDI d.o.o. Sarajevo, G-U Građevinski okov Žepče, Butmir d.o.o. Sarajevo, VTF STUDIO i BlackBox art&print.

PRVA SAMOSTALNA IZLOŽBA MEHMEDA SKOPLJAKA

Pozivamo vas na otvorenje prve samostalne izložbe fotografija "Prirodne ljepote Bosne i Hercegovine" autora Mehemda Skopljaka člana Foto-video kluba "Valter" u četvrtak 30. marta sa početkom u 20:00h u Galeriji Boris Smoje.

Mehmed Skopljak fotografijom se bavi više od 10 godina i aktivni je član FVK "Valter" iz Sarajeva i AUF BiH. Izlagao je radove na domaćim i stranim salonima. Dobitnik je više nagrada kao i priznanja za svoj rad.

Izložba će biti otvorena do 6. aprila.

Izložba fotografija Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH “FotoBiH 2016”

Izuzetno nam je zadovoljstvo pozvati Vas da prisustvujete izložbi odabranih radova bosanskohercegovačke fotografije pod nazivom „FotoBiH 2016“. Izložba će se održati 21. decembra 2016. godine u prostorijama Historijskog muzeja BiH u Sarajevu sa početkom u 19 sati.

Događaj će u saradnji Foto-video kluba Valter (FVK Valter), Historijskog muzeja BiH i Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH (AUF BiH) okupiti izlagače iz 10 klubova iz cijele zemlje i jednog samostalnog autora, te izložiti preko 100 originalnih fotografija. Radovi su selektovani na osnovu ocjena selektora Imrane Kapetanović iz AUF BiH.

Djela koja će posjetioci moći vidjeti su podijeljena u dvije kategorije – monohrom i kolor i rezultat su rada i truda kako profesionalnih fotografa, tako i entuzijasta, zaljubljenika u ovu umjetničku formu.

Najbolji izabrani radovi će biti prigodno nagrađeni.

Iskreno se radujemo Vašem dolasku.


DRUGA SAMOSTALNA IZLOŽBA SENADA TAHMAZA

Izložba fotografija "Ulični fragmenti" autora Senada Tahmaza člana Foto-video kluba "Valter" otvorena je u subotu 19. novembra u prostorijama Fondacije "Izvor za bolji život" u Sarajevu, povodom američkog praznika Dana zahvalnosti.

Izloženo je 40 radova kod kojih je akcenat na uličnoj fotografiji i prikazuje ljude u svakodnevnim situacijama.

Tahmaz je istakao da su fotografije nastale u proteklih osam godina u Sarajevu, Atini, Istanbulu i drugim gradovima koje je posjetio.

Pozvao je sve ljubitelje fotografije i umjetnosti da pogledaju izložbu i vide nešto drugačije od onoga što se objavljuje svakodnevno na portalima i društvenim mrežama.

Izložba je otvorena do 3. decembra u prostorijama Fondacije u ulici Štrosmajerova broj 6 svakim danom osim nedjeljom od 11 do 18 sati, ulaz je besplatan.

Katalog izložbe možete pogledati na linku https://issuu.com/photosenad/docs/ii_sif_senad_tahmaz_katalog

POZIV NA 7. KLUPSKU IZLOŽBU

Pozivamo Vas na otvaranje sedme klupske izložbe Foto-video kluba “Valter” koja će se održati 17 novembra 2016. godine u galeriji “BlackBox” u Sarajevu sa početkom u 19 sati. Izložba će biti otvorena sedam dana od dana otvorenja.

Na izložbi će biti izloženo 40 radova 12 autora, članova udruženja. U njenom sklopu će biti dodijeljene nagrade i pohvale autorima za najbolje fotografije. Radovi su rezultat višegodišnjeg bavljenja ovom disciplinom grupe profesionalnih fotografa i entuzijasta.

Autori fotografija su: Admir Dervišević, Eldin Hasanagić, Goran Turković, Igor Isanović, Kerim Oručević, Mehmed Skopljak, Mirna Dervišević, Muhamed Borović, Senad Tahmaz, Srđan Dunđerović, Tajib Žunić i Zenir Šuko.

Izbor fotografija nije bio nimalo lak posao kada se doda da je na selektiranje dospjelo 95 radova. Selektiranje fotografija za izložbu je izvršio Mirsad Mujanović, član Međunarodne federacije fotografske umjetnosti (FIAP) sa titulom Artist FIAP, majstor fotografije Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH.

Sedmu po redu izložbu Foto-video kluba „Valter“ Sarajevo podržali su Info Studio d.o.o. Sarajevo, Emerging Markets Consultants Sarajevo i Stroping d.o.o.

Nadamo se da ćete biti u prilici da prisustvujete događaju i samim tim ga uveličate.

POZIV NA 6. KLUPSKU IZLOŽBU

Pozivamo Vas na otvaranje šeste klupske izložbe Foto-video kluba “Valter” koja će se održati 17 decembra 2015. godine u galeriji “BlackBox” u Sarajevu sa početkom u 19 sati. Izložba će biti otvorena sedam dana od dana otvorenja.

Na izložbi će biti izloženo 30 radova 15 autora, članova udruženja. U njenom sklopu će biti dodijeljene nagrade i pohvale autorima za najbolje fotografije. Radovi su rezultat višegodišnjeg bavljenja ovom disciplinom grupe profesionalnih fotografa i entuzijasta.

Autori fotografija su: Admir Dervišević, Alma Mujanović, Edis Halimanović, Eldin Hasanagić, Goran Turković, Kenan Spaho, Mehmed Skopljak, Mirna Dervišević, Muhamed Borović, Selma Hašimbegović, Senad Tahmaz, Srđan Dunđerović, Sulejman Omerbašić, Tajib Žunić i Zenir Šuko.

Izbor fotografija nije bio nimalo lak posao kada se doda da je na selektiranje dospjelo 90 radova. Selektiranje fotografija za izložbu je izvršio Ozren Božanović, član Međunarodne federacije fotografske umjetnosti (FIAP) sa titulom Artist FIAP, te kandidat majstora fotografije Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH.

Podijeli na fejsu!