ZENIR ŠUKO FOTOGRAF PRVE KLASE

FVK Valter je bogatiji za još jednog člana koji nosi zvanje ¨Fotograf prve klase˝ F1AUFBIH

Iskrene čestitke g. Šuki od svih članova kluba


u nastaku prenosimo tekst Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH:

Umjetnički savjet Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH  na sjednici održanoj 06. juna 2013. godine u Zenici, razmatrao je prispjele zahtjeve za dodjelu zvanja, te prema Statutu AUF BiH, te Pravilniku o dodijeli zvanja i Pravilniku o učešću na izložbama  donio sljedeću

ODLUKU

Dodjeljuje se zvanje majstora fotografije AUFBiH :

Siniši Skenderiji iz Viteza

Dodjeljuje se zvanje fotograf I klase AUFBiH sljedećim kandidatima :

Miroslav Mišić Doboj
Siniša Plavšić Banja Luka
Dejan Đurić Banja Luka
Senad Tahmaz Sarajevo
Zenir Šuko Sarajevo
Nihad Arnautović Travnik
Ema Mujanović Travnik
Ajbar Mujanović Travnik
Gordana Skenderija Vitez

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, te imenovani stiču pravo da uz svoje ime i prezime stave i naziv zvanja. Uručivanje plaketa i diploma izvršit će se na prigodnoj svečanosti.

Predsjednik Umjetničkog savjeta :

Jašarević Murat, MF AUFBiH, AFIAP, s.r.

HUMANITARNA IZLOŽBA

U Galeriji BlackBOX (Vrazova 5, Sarajevo)  u utorak  14.03.2013. godine u 19h  otvorena je humanitarna izložba fotografija Foto video kluba Valter iz Sarajeva.  Sva prikupljena sredstva bit će donirana KCUS Dječja psihijatrija

Kupovinom umjetničke fotografije, sa motivima bosanskohercegovačke prirode isprintane na kvalitetnom papiru sa kapafiksom spremne za dekoraciju poslovnog ili životnog prostora pomažete ODJELJENJU ZA DJEČJU I ADOLESCENTNU PSIHIJATRIJU KCUS

Autori koji su učestvovali na humanitarnoj izložbi:
Džafer Tanović, Denis Dobardžić, Edis Muratović, Eldin Hasanagić, Muhamed Borović, Sulejman Omerbašić, Zenir Šuko.


Zahvaljujemo se na povjerenju i srdačno vas pozdravlja ekipa Foto video klub Valter Sarajevo i ekipa galerije BlackBOX kao i sponzori projekta

 

 

FVK Valter se zahvaljuje svima koji su podržali ovaj projekat a posebno pojedincima koji su kupili fotografije. Prikupljena su značajna novčana sredstva koja će biti utrošena za opremanje i dekoraciju prostorija ODJELJENJA ZA DJEČJU I ADOLESCENTNU PSIHIJATRIJU KCUS. Mladi pacijenti će uživati u novim moderno opremljenim prostorijama zahvaljujući pomoći dobrih ljudi. Kada sve bude završeno obavjestićemo javnost o konkretnim uspjesima izložbe.

Plakat izlozbe

POZIV NA 3. KLUPSKU IZLOŽBU

Pozivamo Vas da posjetite otvaranje 3. klupske izložbe UFVK "Valter" koju ćemo održati 21.05.2012 s početkom u 19:00 sati u izložbenom prostoru galerije "Novi hram" u ulici Mula Mustafe Bašeskije br. 38.

Više...

IZLOŽBA FVK VALTER

Povodom obilježavanja Dana općine Centar - Sarajevo UFVK "Valter" će se predstaviti izložbom fotografija svojih članova. Izložba će biti otvorena 03.05.2012. godine u prostorijama Centra za kulturu Sarajevo, Ul. Jelićeva br. 1 s početkom u 19:00 sati i moći će se pogledati do 09.05.2012. godine. Svi zainteresovani su dobrodošli.

SULEJMAN OMERBAŠIĆ NA FOTOSOFIJI

 

Član našeg kluba Sulejman Omerbašić učestvovao je na fotovikend seminaru u organizaciji poznatog hrvatskog fotografa Damira Hoyke pod nazivom FOTOSOFIA. Seminar je održan u periodu od 20. do 22. aprila 2012. a modeli su ovaj put bile ličnosti s ekrana susjedne nam države Rene Bitorajac, Zlatan Zuhrić i Tomislav Jelinčić. Prenosimo skeniranu verziju članka iz sedmičnika Globus, pogledajte je ovdje.

FOTO KONKURSI

Ministarstvo civilnih poslova BiH uputilo je poziv za učešće na festivalu fotografije "Rojane", Teheran, Iran.

Tema ovogodišnjeg festivala je VODA.
Krajnji rok za dostavu radova je 6. juli 2013. godine.

Sve o prijavi i ostale informacije pronađite na stranici http://www.rojanephf.ir/english/page.php?id=30

 


Prijavite se na foto – natječaj u sklopu kampanje “Spreman, spašen”

Ovih dana, našu zemlju, posebno područje Tuzlanskog kantona, pogodili su nevrijeme i obilna kiša koji pogoduju nastanku klizišta i poplava. Ova situacija još jednom je ukazala na potrebu stvaranja svijesti o smanjenju rizika od prirodnih katastrofa i drugih nesreća te stvaranju uslova za sigurnost djece, kao najranjivije kategorije stanovništva u BiH. S tim u vezi, u okviru projekta “Smanjenje rizika od katastrofa i sigurnost djece“ kojeg provodi Ministarstvo sigurnosti/bezbjednosti Bosne i Hercegovine uz podršku UNICEF-a i USAID-a, predstavljena je kampanja “SPREMAN, SPAŠEN” u sklopu koje je organizovan foto-natječaj na temu “ Posljedice prirodnih katastrofa u BiH, rizik i prevencija rizika”.

Foto-natječaj počeo je 1.5.2013. godine i traje do 1.7.2013. godine, a odvija se na zvaničnoj Facebook stranici kampanje www.facebook.com/spremanspasen, unutar aplikacije foto-natječaj.

Potrebno je da dostavite fotografije koje ilustruju potencijalne rizike ( npr. poplave, požare, klizišta, zemljotrese) i ukazuju na preventivno djelovanje za efektivno uklanjanje rizika ili posljedica prirodnih katastrofa. Natječaj je otvoren u dvije kategorije:

1.    profesionalna fotografija (novinari, foto-reporteri)

2.    amaterska fotografija (građansko foto-novinarstvo).

Konačnu odluku o pobjednicima koji će dobiti vrijedne foto-aparate donijet će stručni žiri.

Ukoliko volite fotografije i uživate u fotografisanju, a ujedno ste i odgovorni prema okruženju o kojem djelujete, ovaj natječaj je idealan za vas. Ako ste pak profesionalni fotograf koji ima takmičarski duh, sjajne ideje ili u svojoj kolekciji već imate fotografije na zadanu temu, prijavite se na ovaj foto-natječaj i možda upravo Vi osvojite vrijednu nagradu!

fotokonk

Imamo čast da vas pozovemo da sa svojim fotografijama učestvujete na našoj circuit izložbi “ROCK 2013”

Imamo 4 izlozbe, 4 teme i organizatore iz dve zemlje (Srbija i Bugarska). Obezbedili smo patronate FIAP-a i PID PSA odobrenje.

Organizatori:

Centar za kulturu grada Zaječara i Foto klub 202 - Zaječar, Srbija

9. IZLOŽBA FOTOGRAFIJE "ROK 2013" ZAJEČAR

Foto klub "Čačak", Čačak, Srbija

1. IZLOŽBA FOTOGRAFIJE "ROK 2013" ČAČAK

Centar za kulturu "Knjaževac" – Knjaževac, Srbija

1. IZLOŽBA FOTOGRAFIJE "ROK 2013" KNJAŽEVAC

Biblioteka "cvjat", Vidin_Bugarska i foto klub "VIDIN" Vidin, Bugarska

1. IZLOŽBA FOTOGRAFIJE "ROK 2013" VIDIN

Teme:

A) MUZIKA I MUZIČKA KULTURA - (kolor ili monokromatsko) - scena, frizura, instrumenti, način oblačenja ....

B) MOTOCIKLISTI - (kolor ili monokromatsko)

C) SLOBODNA - (monokromatsko)

D) SLOBODNA - (kolor)

Велики попусти за клубове (10 и више аутора) Svaki autor dobija katalog štampan na papiru, ocenjen od FIAP-a sa 4****

Propozicije  na 10  jezika prevedena:

Dobro dosli na nasu veliku circuit izlozbu.

Rasa Milojevic, EFIAP/b, EsFIAP, MF FSS

www.photoclub202.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Sretno!

Postovani prijatelji!

 


 

OPEN PDP5 - kongres posvećen OPEN ACCESS-u (otvorenom pristupu) tehnologija, informacija, ideja i umjetnosti ove godine je peti po redu i raspisuje konkurs iz oblasti DIZAJN PLAKATA i POJEDINAČNA FOTOGRAFIJA. Više detalja o konkursu možete pronaći ovdje, na zvaničnoj stranici projekta.


24. konkurs magazina "National Geographic Traveler" je otvoren svim zainteresiranim fotografima koji uplate kotizaciju u iznosu od 15$ do 28. juna tekuće godine, oni koji malo zakasne imaju produžen rok do kula ali cijena kotizacije u tom slučaju iznosi 25$. Na ovaj konkurs prošle godine prijavljeno je skoro 13.000 fotografija. Prijavite svoju/e fotografije i pokušajte osvojiti neku od zanimljivih nagrada. Više o konkursu pročitajte ovdje.

Podijeli na fejsu!