POZIV NA 6. KLUPSKU IZLOŽBU

Pozivamo Vas na otvaranje šeste klupske izložbe Foto-video kluba “Valter” koja će se održati 17 decembra 2015. godine u galeriji “BlackBox” u Sarajevu sa početkom u 19 sati. Izložba će biti otvorena sedam dana od dana otvorenja.

Na izložbi će biti izloženo 30 radova 15 autora, članova udruženja. U njenom sklopu će biti dodijeljene nagrade i pohvale autorima za najbolje fotografije. Radovi su rezultat višegodišnjeg bavljenja ovom disciplinom grupe profesionalnih fotografa i entuzijasta.

Autori fotografija su: Admir Dervišević, Alma Mujanović, Edis Halimanović, Eldin Hasanagić, Goran Turković, Kenan Spaho, Mehmed Skopljak, Mirna Dervišević, Muhamed Borović, Selma Hašimbegović, Senad Tahmaz, Srđan Dunđerović, Sulejman Omerbašić, Tajib Žunić i Zenir Šuko.

Izbor fotografija nije bio nimalo lak posao kada se doda da je na selektiranje dospjelo 90 radova. Selektiranje fotografija za izložbu je izvršio Ozren Božanović, član Međunarodne federacije fotografske umjetnosti (FIAP) sa titulom Artist FIAP, te kandidat majstora fotografije Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH.

Izložba fotografija Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH “FotoBiH 2015”

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH (AUFBiH) “FotoBiH 2015” u organizaciji Foto-video kluba “Valter” koja će se održati 3 decembra 2015. godine u galeriji “BlackBox” u Sarajevu sa početkom u 19 sati. Izložba FotoBiH se ponovo održava u Sarajevu nakon deset godina i do sada je bila tradicionalno održavana širom Bosne i Hercegovine.

Na izložbi će biti izloženi radovi fotografa iz devet klubova iz cijele zemlje, te jednog samostalnog autora. Žiri u sastavu Ozren Božanović MFAUFBiH, EFIAP, Siniša Skenderija MFAUFBiH, AFIAP i Milorad Kašćelan MFAUFBiH, EFIAP je odabrao najbolje radove fotografa profesionalaca, ali i fotografa entuzijasta u kolor i monokrom kategorijama. Posjetioci će imati priliku da vide izuzetna djela autora sa višegodišnjim iskustvom u bavljenju fotografijom kao zanimanjem ili umjetnošću.

Na izložbi će biti uručene nagrade i pohvale autorima sa istaknutim djelima.

Nadamo se da ćete biti u prilici da prisustvujete događaju i samim tim ga uveličate.


FVK VALTER OSVOJIO DRUGO MJESTO NA KONKURSU ZA NAJAKTIVNIJI KLUB U BiH U 2014.

Asocijacija za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine proglasila je Foto-video klub "Valter" Sarajevo za drugi najaktivniji klub u Bosni i Hercegovini u 2014. godini.

IZLOŽBA KURSISTA POČETNOG KURSA FOTOGRAFIJE

Nakon uspješno završenog početnog kursa fotografije, 29.01.2015 u prostorijama SPKD „Prosvjeta“ Sarajevo, otvorena je izložba polaznika kursa. Kurs je organizovao Foto–video klub ''Valter'' Sarajevo u saradnji sa SPKD ''Prosvjeta'' Sarajevo uz podršku Opštine Centar Sarajevo. Na izložbi je predstavljeno 9 autora sa 30 fotografija. Selekciju radova uradio je Sulejman Omerbašić.

POZIV NA 5. KLUPSKU IZLOŽBU

Pozivamo Vas da posjetite 5. jubilarnu klupsku izložbu fotografija Foto-video kluba “Valter”.

Izložba će se održati 15 januara 2015. godine s početkom u 19 sati u izložbenom prostoru galerije "BlackBox" u ulici Vrazova br. 5 u Sarajevu. Izložba će biti otvorena sedam dana od dana otvorenja.

Na izložbi će biti izloženo 40 radova 15 autora, članova udruženja. U njenom sklopu će biti dodijeljene nagrade i pohvale autorima za najbolje fotografije. Radovi su rezultat višegodišnjeg bavljenja ovom disciplinom grupe profesionalnih fotografa i entuzijasta.

Autori fotografija su: Admir Dervišević, Alma Mujanović, Edis Halimanović, Edis Muratović, Eldin Hasanagić, Haris Kurić, Kenan Spaho, Mehmed Skopljak, Mirna Dervišević, Muhamed Borović, Selma Hašimbegović, Senad Tahmaz, Senad Tatić, Sulejman Omerbašić i Zenir Šuko.

Selektiranje fotografija za izložbu je izvršio Milorad Kašćelan, član Međunarodne federacije fotografske umjetnosti (FIAP) sa titulom Excellence FIAP, te majstor fotografije Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH.

 

KURS DIGITALNE FOTOGRAFIJE

Foto-video klub "Valter" u saradnji sa Srpskim prosvjetnim kulturnim društvom "Prosvjeta" (SPKD Prosvjeta) Sarajevo i uz podršku Općine Centar Sarajevo organizuje besplatan kurs digitalne fotografije. Kurs je namijenjen onima koji žele da nauče osnove fotografije, kao i praktično stvaranje kreativnih fotografija.

Početak kursa je 21 novembar 2014. godine. Kurs će trajati 5 sedmica i održavati će se svakog utorka i petka u 19 h u prostorijama SPKD "Prosvjeta", a mogu ga pohađati svi članovi ovog društva koji su platili godišnju članarinu (30 KM za zaposlene i 15 KM za nezaposlene). Više informacija možete dobiti ukoliko uputite upit na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , a prijave na kurs podnosite putem telefona 033 444-230 ili lično u prostorijama SPKD "Prosvjeta" u ulici Sime Milutinovića-Sarajlije 1 u Sarajevu od 11 do 15 časova.

Na ovom kursu polaznici će steći teoretske osnove, upoznati se sa osnovnim stilovima fotografije, imati priliku fotografisati primjenjujući nova saznanja, te analizirati napravljene fotografije. Polaznici trebaju imati foto aparate s obzirom da će naglasak biti na vježbama i praksi sa minimumom teoretskog gradiva.

Podijeli na fejsu!